Έρχονται νέα μέτρα για την Αχαΐα "τύπου Αττικής" - Στην Αθήνα συζητούν ρολά στις 10 μ.μ.

-

Νέα μέτρα τύπου Αττικής αναμένεται να ανακοινωθούν για την Αχαΐα όπου έχει σημάνει συναγερμός μετά τα αυξημένα κρούσματα που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες.

Αν τω μεταξύ τα δύο μέτρα που εξετάζονται από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων για την Αττική είναι η καθολική χρήση μάσκας αλλά και το κλείσιμο των καταστημάτων στις 10 το βράδυ και όχι τα μεσάνυχτα. Πρόκειται για μέτρα που έχουν υιοθετηθεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και φαίνεται να είναι σχετικά αποτελεσματικά.

Στην Αχαΐα

Στην Αχαΐα σε διάστημα 48 ωρών καταγράφηκαν 18 κρούσματα, από τα οποία τα 12 στην Πάτρα, τα τέσσερα στην Αιγιαλεία και τα δύο στην Δυτική Αχαΐα.

Στον χώρο της υγείας στην Αχαΐα τα κρούσματα είναι 4 (δύο στο Κέντρο Υγείας της Χαλανδρίτσας, ένας ειδικευμένος γιατρός στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας και ένας διοικητικός υπάλληλος στο ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας).  Σήμερα πήγε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ  στο κέντρο υγείας Χαλανδρίτσας για να κάνει τεστ σε όλο το προσωπικό.

Στο νοσοκομείο του Ρίου νοσηλεύονται οκτώ ασθενείς.

Και σε πολυκατάστημα

Θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν την περασμένη Τετάρτη και Παρασκευή δυο εργαζόμενοι μεγάλου πολυκαταστήματος της Πάτρας. Και οι δύο βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό ενώ στο κατάστημα έχει γίνει απολύμανση. Σύμφωνα με πληροφορίες το κατάστημα δεν έκλεισε κατόπιν οδηγιών που προβλέπουν  να κλείνουν οι χώροι εργασίας όταν ασθενούν περισσότεροι από δύο υπάλληλοι.

Την ανησυχία του για τα επιδημιολογικά στοιχεία από τον νομό της Αχαΐας και από την Πάτρα ειδικότερα, εξέφρασε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος που εκτίμησε ότι είναι πολλά και ότι "η κατάσταση έχει ξεφύγει", θεωρώντας πολλά τα κρούσματα τόσο ως προς τον γενικό πληθυσμό αλλά πολλά αναλογικά και στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.