Ερντογάν: Οι Αμερικανοί δεν θα πάρουν τα όπλα από τους Κούρδους

-

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι δεν πιστεύει πως οι ΗΠΑ θα ανακτήσουν τα όπλα από τους Κούρδους πολιτοφύλακες στη Συρία.

Σε συνέντευξή του στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ο Ερντογάν υπογράμμμισε την ανάγκη οι ΗΠΑ να πάρουν πίσω τα όπλα από τις κουρδικές ένοπλες οργανώσεις στην Μανμπίτζ της Συρίας.

Πριν από μερικές ημέρες άλλωστε, Αμερικανός στρατηγός τόνισε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να εξοπλίζουν και να παρέχουν βοήθεια στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, την κουρδοαραβική συμμαχία, σε ακολουθία της προγραμματισμένης αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία.

Αναφερόμενος στην προτεινόμενη ζώνη ασφαλείας στη Συρία, ο Ερντογάν τόνισε ότι η Τουρκία δεν μπορεί να αφήσει σε άλλους την τύχη της περιοχής, και ως εκ τούτου, η χώρα του "θα είναι εκεί".

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.