Ερντογάν: "Δεν θέλω τη Γαλλία στα χωράφια μας" - "Θα το κοιτάξω" είπε η Μέρκελ

-

Παράπονα στην Άνγκελα Μέρκελ για τη Γαλλία φέρεται ότι έκανε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διαμαρτυρόμενος για τη κινήσεις του Παρισιού στην Ανατολική Μεσόγειο και ίσως βρήκε ευήκοα ώτα.

Ζήτησε από τη Γερμανίδα καγκελάριο να κάνει κάτι προκειμένου η Γαλλία να μην μπλέκεται στα πόδια της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο.

«Τι δουλειά έχει να κατεβάζει αεροπλανοφόρο στην Ανατολική Μεσόγειο και με ποιο δικαίωμα μπλέκεται στα πόδια μας;» φέρεται να ειπε.

Η καγκελάριος φέρεται να  απάντησε στον Τούρκο πρόεδρο ότι θα επιδιώξει επικοινωνία με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, προκειμένου να λυθεί το ζήτημα, αλλά και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για να ξεκινήσουν άμεσα συνομιλίες.  Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν διασταυρώνονται, η Μέρκελ  του απάντησε ότι θα επανέλθει όταν θα έχει νεότερα.

Είναι πιθανόν η δημοσιογραφική πληροφορία ότι έδειξε κατανόηση η Μέρκελ, να έχει διαρρεύσει σκόπιμα από τουρκικές πηγές.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.