Έταζαν σε 13χρονες να τις κάνουν μοντέλα με μεροκάματο 300 ευρώ...

-
Δύο τροχαία με νεκρούς και πολλούς τραυματίες σε Κορινθία και Νεμέα

Υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων μέσω social media, με θύματα πέντε κορίτσια 12 έως 14 ετών, εξιχνιάστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ύστερα από καταγγελίες γονέων ότι υπόσχονταν καριέρα μοντέλου στις εφήβους και ημερομίσθιο 300 ευρώ για να τους αποστέλλουν γυμνές φωτογραφήσεις τους.

Συγκεκριμένα, δύο Έλληνες παρέσυραν τις νεαρές για να εκμαιεύουν πορνογραφικό υλικό. Ο πρώτος χρήστης διαχειριζόταν το ένα από τα δύο επίμαχα προφίλ και εμφανιζόταν ως γυναίκα που είχε πρακτορείο μοντέλων. Συνομιλούσε με τις ανήλικες  διαδικτυακά υποσχόμενος 300 ευρώ και καριέρα. Με αυτό το δόλωμα κατάφερε να πάρει πολλές γυμνές φωτογραφίες και βίντεο από κορίτσια. Ο δεύτερος χρήστης που διαχειριζόταν διαφορετικό προφίλ παρότρυνε πιεστικά ανήλικες με στόχο να αποσπάσει γυμνές φωτογραφίες τους.

Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, οπότε εντοπίστηκαν τα "προφίλ" και έγιναν έρευνες στα σπίτια τους. Βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,  τρία κινητά και σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή. Από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα στα κατασχεθέντα πειστήρια των δύο Ελλήνων, βρέθηκαν πλήθος φωτογραφιών και βίντεο ανηλίκων.

Σχηματίσθηκε δικογραφία τόσο εις βάρος τους όσο και εις βάρος άλλων δύο συνεργατών τους, ενός Έλληνα και ενός Πακιστανού -για τις δύο τελευταίες περιπτώσεις όμως είχε παρέλθει το όριο του αυτοφώρου.

Κατά την κατ΄οίκον έρευνα στο σπιτι του Πακιστανού εμπλεκομένου συνελήφθησαν τέσσερις συμπατριώτες του και συγκάτοικοί του, οι οποίοι στερούνταν νόμιμων εγγράφων παραμονής στη χώρα και θα απελαθούν.

Οι  δύο Έλληνες που συνελήφθησαν πρώτοι, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα και παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση. Οι δικογραφίες τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκαν σε βάρος του άλλου Έλληνα και του Πακιστανού, υποβλήθηκαν με την τακτική διαδικασία στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.