Ετοίμαζαν απόδραση με όπλα στην Κέρκυρα;

-

Ένοπλη επίθεση μέσα στις φυλακές Κέρκυρας φέρεται να απέτρεψε η Αστυνομία με αιφνιδιαστική έρευνα που έλαβε χώρα από αστυνομικές δυνάμεις σε δύο πτέρυγες του σωφρονιστικού ιδρύματος.

Πάνοπλοι αστυνομικοί ερεύνησαν εξονυχιστικά τις ακτίνες Ζ και Ε όπου εντοπίστηκαν δύο πιστόλια, ένα ανατολικού τύπου κι ένα μικρό 25άρι.

fylakes-kerkyra.jpg

Το ένα όπλο ήταν κρυμμένο μέσα σε τοίχο όπου είχε κατασκευαστεί ειδική κρύπτη και το άλλο μέσα σε σιφόνι αποχέτευσης. Στα ίδια σημεία βρέθηκαν γεμιστήρες, 17 σφαίρες, στιλέτα, μαχαίρια και ναρκωτικά. Η έρευνα έγινε από τη διεύθυνση Αστυνομίας Κέρκυρας με συντονιστή τον αστυνομικό διευθυντή, ενώ συνέδραμαν άνδρες της ΕΚΑΜ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι Αρχές εκτιμούν ότι τα όπλα θα χρησιμοποιούνταν είτε για απόδραση, είτε για ομηρία, είτε για επίθεση με στόχο σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης προσθέτουν ότι στο πρόσφατο παρελθόν είχαν υπάρξει απειλές από κρατούμενους με μεγάλη ισχύ στην φυλακή.

Γίνονται έρευνες για να διαπιστωθεί πώς "πέρασαν" τα όπλα και οι σφαίρες μέσα στη φυλακή.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.