Ευτυχώς που υπάρχουν και οι Βούλγαροι, απειλούν με βέτο τα Σκόπια για το ΝΑΤΟ

-

Ιδιαίτερα αυστηρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο Βούλγαρος αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Άμυνας, Κράσιμιρ Καρακατσάνοφ, για να στείλει στα Σκόπια το μήνυμα ότι πρέπει να τηρήσουν όλες τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει απέναντι στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία.

Μιλώντας σε βουλγαρικό ραδιόφωνο ο Καρακατσάνοφ δήλωσε ότι, αν η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας επιθυμεί να γίνει πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, θα πρέπει να σταματήσει τις εδαφικές διεκδικήσεις και την παραποίηση της ιστορίας, όπως έχει δεσμευθεί έναντι της Βουλγαρίας και της Ελλάδας.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι μόνον  όταν η πραγματική ιστορία της Μακεδονίας αντικαταστήσει την 70ετή πλαστογραφία στα σχολικά βιβλία της ΠΓΔΜ, θα πειστεί η Σόφια ότι τα πράγματα πηγαίνουν προς την σωστή κατεύθυνση.

«Η ΠΓΔΜ βιάζεται να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ επειδή, όπως πολλοί Βούλγαροι πολιτικοί πριν από 20 χρόνια, πιστεύει αφελώς ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ θα λύσει σχεδόν αυτόματα όλα τα προβλήματά της. Η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ είναι μια ευκαιρία για την επίλυση των προβλημάτων, αλλά χωρίς τη συμμετοχή και την προθυμία από πλευράς της ΠΓΔΜ κανένας άλλος δεν θα μπορούσε να τα λύσει. Ούτε οι Βρυξέλλες ούτε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, ούτε κανένα άλλο κράτος μέλος, συμπεριλαμβανομένης της Βουλγαρίας», δήλωσε ο Καρακατσάνοφ.

Τόνισε επίσης ότι αν η Σόφια και η Αθήνα δεν πειστούν για την πρόθεση της ΠΓΔΜ να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, η ένταξή της σε ΝΑΤΟ και ΕΕ δεν θα γίνει ποτέ.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.