Φέρνει κακοκαιρία η «Νεφέλη»

-

Σημαντική επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας από τη Δευτέρα έως και την Πέμπτη φέρνει η νέα κακοκαιρία «Νεφέλη», όπως ονομάσθηκε από την υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την πρόβλεψη, αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που τοπικά ενδέχεται να έχουν ιδιαίτερα έντονο χαρακτήρα. Παραλλήλως προβλέπονται χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένοι  άνεμοι.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις περισσότερο θα επηρεασθούν τα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας και ιδιαίτερα η Κεντρική, Ανατολική και Βόρεια Ελλάδα, καθώς επίσης το Βόρειο και Βορειοανατολικό Αιγαίο και οι Σποράδες. Μάλιστα για κάποιες περιοχές το meteo αναμένει να πέσουν μεγάλες ποσότητες νερού, ικανές να προκαλέσουν προβλήματα.

Ο καιρός την Δευτέρα

Τη Δευτέρα η «Νεφέλη» θα επηρεάσει κυρίως το Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά, την Κεντρική Στερεά και την Πελοπόννησο με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες βροχοπτώσεις και τις κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Παροδικές βροχές και μικρότερης έντασης καταιγίδες αναμένεται να  εκδηλωθούν στην Μακεδονία, στην Εύβοια, στις Σποράδες και πιθανόν αργά το βράδυ στην Αττική.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στην Ανατολική Στερεά και στο Αιγαίο τους 28 έως 30 βαθμούς, ενώ στις περιοχές όπου θα εκδηλώνονται βροχοπτώσεις, δεν θα ξεπεράσει τους 25 έως 27 βαθμούς.

 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.