Φωνάζουν και απειλούν οι Τούρκοι για άσυλο σε έναν εκ των οκτώ

-

Ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ και πρώην υπουργός, Ομέρ Τσελίκ σε μήνυμά του στο Twitter επικρίνει την απόφαση του Αρείου Πάγου να απέρριψει την ένσταση της ελληνικής κυβέρνησης για παροχή ασύλου σε έναν απο τους οκτώ που διέφυγαν στην Ελλάδα.

«Η Ελλάδα υπέφερε πολλά στο παρελθόν από τα πραξικοπήματα, όμως είναι εμφανές ότι υπάρχουν άλλα κίνητρα γα την ελληνική δικαιοσύνη να αφήσει τη νομική οδό και αντ' αυτού να προστατεύσει τους πραξικοπηματίες. Οι πραξικοπηματίες είναι οι πιο επικίνδυνοι εχθροί του έθνους και του κράτους μας. Η ελληνική δικαιοσύνη παίρνει το μέρος των εχθρών μας με αυτήν την απόφαση», λέει.

«Ο αγώνας ενάντια στους πραξικοπηματίες είναι ανάλογος με αυτόν κατά τον τρομοκρατών. Οι δικαστικές αποφάσεις για την προστασία τους σημαίνει ότι στηρίζουν το πραξικόπημα. Ξεκάθαρα η ελληνική δικαιοσύνη πήρε το μέρος των εχθρών μας και των συνωμοτών. Αυτή είναι μία πολύ χειρότερη και ντροπιαστική στάση από ό,τι να υποστήριζαν τρομοκράτες.

«Εμείς θα συνεχίσουμε να δίνουμε αγώνα εναντίων των πραξικοπηματιών και της τρομοκρατίας. Κατά τη διάρκεια αυτού του αγώνα δεν πρόκειται να ξεχάσουμε αυτούς που υποστηρίζουν τρομοκράτες, αλλά και αυτούς που τους στηρίζουν με τις δικαστικές τους αποφάσεις», καταλήγει ο Τσελίκ.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε χθες να χορηγήσει άσυλο στον Τούρκο πιλότο, Σουλεϊμάν Οζκαϊνακτσι, γεγονός που σημαίνει πως ο συγκεκριμένος στρατιωτικός μπορεί να λάβει ταξιδιωτικά έγγραφα, υπό την προϋπόθεση όμως ότι η ελληνική Πολιτεία θα επιτρέψει την χορήγησή τους.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.