Φόβοι για νέες ταραχές στην Γερμανία, μετά τον θάνατο νεαρού

-

Εκκλήσεις για ηρεμία απευθύνουν τοπικοί παράγοντες στο Κέτεν της πρώην Ανατολικής Γερμανίας, μετά τον θάνατο ενός 22χρονου Γερμανού και την σύλληψη δύο Αφγανών ως υπόπτων για πιθανή δολοφονία.

Το περιστατικό συνέβη δύο εβδομάδες μετά τις ταραχές στο Κέμνιτς, οι οποίες που ακολούθησαν την δολοφονία ενός άλλου νεαρού Γερμανού από παράτυπους μετανάστες.

Αν και η έρευνα είναι σε εξέλιξη, ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Σαξονίας-Άνχαλτ, Χολγκερ Σταλκνεχτ, κάλεσε τον τοπικό πληθυσμό να τηρήσει «λογική» στάση. Υποσχέθηκε επίσης ότι οι αρχές του κρατιδίου θα θέσουν κάθε μέσο στη διάθεση των ερευνών, προκειμένου να χυθεί φως στο γεγονός.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, ιδίως την εφημερίδα Die Welt και το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο MDR, ο 22χρονος Γερμανός υπέκυψε σε εγκεφαλική αιμορραγία έπειτα από βίαια συμπλοκή που είχε, ο ίδιος και ένας συνοδός του, με δύο Αφγανούς. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ως αφορμή μία διαφωνία, που είχε ξεκινήσει νωρίτερα σε ένα γήπεδο ανάμεσα σε μία έγκυο γυναίκα και τρεις Αφγανούς, σχετικά με την πατρότητα του παιδιού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το θύμα και ένας δεύτερος άνδρας ενεπλάκησαν στη διαφωνία, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει συμπλοκή.

Δεκάδες κάτοικοι πάντως επισκέφθηκαν σήμερα το σημείο της συμπλοκής αφήνοντας κεριά και λουλούδια.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.