Φρένο Ακιντζί στην έκδοση των δημοσιογράφων της «Αφρίκα»

-

Η τουρκοκυπριακή ηγεσία αποκλείει το ενδεχόμενο της «έκδοσης» των δημοσιογράφων της «Αφρίκα», Σενέρ Λεβέντ και Αλί Οσμάν στην Τουρκία.

Αυτό αναφέρεται σε γραπτή ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, στην οποία επισημαίνεται ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είναι πάντα υπέρ της ελευθερίας του Τύπου και της ελευθερίας της έκφρασης.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται επίσης ότι «Τουρκοκύπριοι δεν είναι δυνατόν να εκδοθούν για δίκες που εκκρεμούν εις βάρος τους ή εξαιτίας των αποτελεσμάτων από τις δίκες σε άλλες χώρες, καθώς και ότι «η εκτέλεση των διατάξεων των δικαστηρίων άλλων χωρών κατά των συμπατριωτών μας δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί εντός των συνόρων της "Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου"», όπως αποκαλεί το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.