Φρένο στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω Ιράν

-

Η κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν είχε ως αποτέλεσμα να ανακοπεί σήμερα στην έναρξη της συνεδρίασης η άνοδος που κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές ύστερα από τις ενδείξεις ότι οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες είναι κοντά στο να λάβουν περαιτέρω μέτρα για την ενίσχυση της οικονομίας.

Σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενέκρινε στρατιωτικά πλήγματα εναντίον του Ιράν ως αντίποινα για την κατάρριψη αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους, αλλά στη συνέχεια ακύρωσε τη διαταγή αυτή.

Η είδηση αυτή οδήγησε σε πτώση τις ασιατικές χρηματιστηριακές αγορές ενώ διατήρησε στα ίδια επίπεδα τον πανευρωπαϊκό δείκτη STOXX 600, που έχει ενισχυθεί 5% από τις αρχές του μήνα.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.