Φθινόπωρο... Αλλάζει το σκηνικό του καιρού

-
192

Γεύση φθινοπώρου θα έχει η Πέμπτη καθώς τη ζέστη αναμένεται να αντικαταστήσει ο πιο ψυχρός καιρός. Συγκεκριμένα, ένα ψυχρό μέτωπο αναμένεται να σαρώσει τη Βαλκανική Χερσόνησο και θα επηρεάσει αρχικά τη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα. Αισθητή θα είναι η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας η οποία θα συνοδευτεί από βροχές και τοπικές καταιγίδες αλλά και ισχυρούς ανέμους.

Να σημειωθεί πως στη βόρεια και ανατολική ηπειρωτική χώρα αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας άνω των 5 βαθμών Κελσίου ενώ στη Δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Αιγαίου η θερμοκρασία δεν θα έχει σημαντική μεταβολή πριν την Παρασκευή. Ο παρακάτω Χάρτης δείχνει τη μεταβολή της μέγιστης θερμοκρασίας την Πέμπτη 19/09 σε σχέση με τις αντίστοιχες τιμές σήμερα.

Με διαφορά μόλις λίγων ωρών, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει διαφορά μεγαλύτερη των πέντε βαθμών Κελσίου. Και ενώ χθες, Τρίτη, ο καιρός θύμιζε καλοκαίρι, σήμερα, Τετάρτη θα ξεκινήσει η πτώση των τιμών ελαχίστων θερμοκρασιών που θα γίνει εμφανής αύριο, Πέμπτη. Στον παρακάτω χάρτη μπορείτε να δείτε τις ελάχιστες θερμοκρασίες που θα σημειωθούν σε ολόκληρη τη χώρα σήμερα Τετάρτη. Αξιοσημείωτο είναι πως θα παρατηρηθούν διαφορές ακόμη και 10 βαθμών Κελσίου. Οι πιο χαμηλές θερμοκρασίες θα σημειωθούν σε ημιορεινά οροπέδια.