Φυλακίζει κόσμο ακόμη και ώρες πριν τις εκλογές ο Ερντογάν

-

Υπό κράτηση έθεσε η τουρκική αστυνομία 47 άτομα σε μια επιχείρηση με στόχο φερόμενους υποστηρικτές στο στρατό ενός δικτύου που κατηγορείται από την διακυβέρνηση Ερντογάν ότι ενορχήστρωσε πριν από δύο χρόνια το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, η επιχείρηση, η οποία άρχισε την Τρίτη, είχε στόχο 124 άτομα που κατηγορούνται ότι είναι οπαδοί του Φετουλάχ Γκιουλέν, του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα, που η Άγκυρα κατηγορεί ως τον οτγανωτή του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016.

Οι ύποπτοι κατηγορούνται ότι δρούσαν ως θρησκευτικοί καθοδηγητές υψηλόβαθμου στρατιωτικού προσωπικού. Η επιχείρηση είχε επίκεντρο το Ικόνιο, αλλά επεκτάθηκε σε 31 επαρχίες.

Σημειώνεται ότι η Άγκυρα, μετά την εκδήλωση της απόπειρας πραξικοπήματος, έθεσε υπό κράτηση 160.000 ανθρώπους και απέλυσε σχεδόν τον ίδιο αριθμό δημόσιων υπαλλήλων.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.