Γαλλικό μπλόκο στον Ερντογάν, δεν θα γίνει η τετραμερής για την Συρία

-
Γαλλικό μπλόκο στον Ερντογάν, δεν θα γίνει η τετραμερής για την Συρία

Δεν πρόκειται να γίνει η τετραμερής σύνοδος κορυφής για τη Συρία που είχε προτείνει ο Ερντογάν να διεξαχθεί στις 7 Σεπτεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη.  Την δήλωση αυτή έκανε πηγή προσκείμενη στη γαλλική προεδρία την Παρασκευή.

Ο Ερντογάν είχε δηλώσει πριν έναν μήνα ότι σχεδιαζόταν να διεξαχθεί σύνοδος κορυφής με την συμμετοχή των ηγετών της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ρωσίας. Η πηγή στο Ελιζέ ανέφερε ωστόσο ότι οι ηγέτες των τεσσάρων χωρών αποφάσισαν πως «είναι ακόμη πολύ νωρίς να διεξαχθεί αυτή η συνάντηση σε επίπεδο κορυφής».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το Παρίσι αξίωνε εγγυήσεις για την κατάπαυσης του πυρός και την προώθηση πολιτικών μεταρρυθμίσεων πριν δεσμευτεί για την συμμετοχή του, ενώ παραλλήλως σημείωνε ότι υπάρχει «πολύ σοβαρή απειλή» η κυβέρνηση της Δαμασκού να αρχίσει επιχειρήσεις ευρείας κλίμακας στην επαρχία Ιντλίμπ.

Έγινε γνωστό ωστόσο ότι θα υπάρξει μια συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ εκπροσώπων των τεσσάρων χωρών, αλλά σε διπλωματικό επίπεδο και όχι σε επίπεδο κορυφής.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.