Γάλλος ΥΠΕΞ: Κυρώσεις στην Τουρκία αλλά να συζητήσουμε «για όλα τα προβλήματα»

-

«Το εύρος των μέτρων που θα ληφθούν εις βάρος της Τουρκίας αναμένεται να είναι το κύριο θέμα των συζητήσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αργότερα μέσα στον μήνα», όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Nτριάν καθώς η Άγκυρα συνεχίζει την προκλητική της συμπεριφορά απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο.

Όπως είπε ο ίδιος, μαζί με τους ομολόγους του από άλλες χώρες της ΕΕ έχουν συζητήσει το θέμα αυτό, ενώ και ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εξωτερική Πολιτική, ο Ζοζέπ Μπορέλ, έχει αναφερθεί στην πιθανότητα επιβολής κυρώσεων στην Άγκυρα.

Ο Λε Nτριάν κάλεσε τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν να ξεκινήσει συνομιλίες για τα σχέδιά του στην Ανατολική Μεσόγειο από τώρα μέχρι την σύγκλιση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου.

Όλα;

"Είναι στο χέρι των Τούρκων να δείξουν ότι αυτό το ζήτημα μπορεί να συζητηθεί. Αν γίνει αυτό, μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν ηθικό κύκλο συζητήσεων με όλα τα προβλήματα στο τραπέζι", είπε ο Γάλλος ΥΠΕΞ στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter, χωρις ο Γάλλος δημοσιογράφος να ζητήσει διευκρινήσεις τι ακριβώς εννοεί. Αν δηλαδή εννοεί τις ΑΟΖ και το μεταναστευτικό, ή αν υπονοεί ότι η Ελλάδα θα συζητήσει και θέματα που η ίδια έχει αρνηθεί ότι είναι προς συζήτηση.

Ενώ αρνήθηκε να διευκρινίσει τον τύπο των κυρώσεων που τυχόν να αντιμετωπίσει η Άγκυρα, ο Γάλλος υπουργός είπε ότι "υπάρχει μια ολόκληρη σειρά μέτρων, έχουμε πολλές επιλογές και το γνωρίζει κι εκείνος", σχολίασε αναφερόμενος στον Ερντογάν.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.