Γκάμπριελ: Ο Τραμπ θέλει αλλαγή καθεστώτος στο Βερολίνο

-
Νέο

Σκληρή απάντηση στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ δίνει με συνέντευξή του στο Spiegel ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, με αφορμή τα άκομψα σχόλια του Τραμπ στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

«Ο Τραμπ δίνει στον βορειοκορεάτη δικτάτορα εγγυήσεις για την ασφάλεια του καθεστώτος του, ενώ ταυτόχρονα επιδιώκει αλλαγή καθεστώτος στη Γερμανία», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός και προσθέτει ότι «δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε αυτό». Προτρέπει μάλιστα την γερμανική κυβέρνηση να υιοθετήσει πιο σθεναρή στάση απέναντι του τονίζοντας: «Δεν μπορούμε πλέον να έχουμε καμιά ψευδαίσθηση. Ο Ντόναλντ Τραμπ καταλαβαίνει μόνο την ισχύ. Επομένως πρέπει να του δείξουμε ότι είμαστε κι εμείς ισχυροί».

Ο πρώην επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) προσθέτει επίσης ότι το Βερολίνο πρέπει να επιδιώξει «ξεκάθαρες, σθεναρές και κυρίως ενιαίες ευρωπαϊκές απαντήσεις στον Τραμπ», επειδή όπως λέει «κάθε βήμα που γίνεται για να συμφιλιωθούμε μαζί του, τον οδηγεί μόνο να κάνει ένα βήμα πιο πέρα. Αυτό πρέπει να τελειώσει».

«Εάν απαιτεί δισεκατομμύρια δολάρια για τις αμυντικές δαπάνες των ΗΠΑ, τότε κι εμείς πρέπει να απαιτήσουμε να μας επιστραφούν τα δισεκατομμύρια που δαπανήσαμε για τους πρόσφυγες που δημιούργησε η αποτυχημένη στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράκ», καταλήγει ο Γκάμπριελ.

 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.