Γερμανία: Επιθέσεις με αυτοκίνητο στο πλήθος

-
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ.

Γερμανοί εισαγγελείς απήγγειλαν κατηγορίες εις βάρος ενός άνδρα, ο οποίος συνελήφθη ανήμερα την Πρωτοχρονιά κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας καθώς επέπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε πλήθος που γιόρταζε την έλευση του νέου έτους σε δύο διαφορετικές πόλεις, την Μπότροπ και την Έσση.

Ο 50χρονος Γερμανός οδήγησε το αυτοκίνητό του πάνω στο πλήθος στο Μπότροπ με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οκτώ ξένοι και το κίνητρο της επίθεσής του χαρακτηρίστηκε ρατσιστικό.

Στη συνέχεια ο ίδιος οδήγησε το αυτοκίνητό του στη γειτονική Έσση, όπου αποπειράθηκε αλλά απέτυχε να πέσει πάνω σε ανθρώπους που περίμεναν σε μια στάση λεωφορείου. Τον σταμάτησε η αστυνομία και συνελήφθη.

Η αστυνομία στην πόλη Μίνστερ δήλωσε ότι ένας δικαστής έκανε δεκτό το αίτημα των εισαγγελέων να απαγγελθούν επισήμως πολλαπλές κατηγορίες εις βάρος του άνδρα αυτού για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Από τους οκτώ τραυματίες οι επτά έχουν καταγωγή από τη Συρία και το Αφγανιστάν. Ο όγδοος τραυματίας, ο οποίος φέρει ελαφρύ τραύμα στο πόδι, είναι ένας 34χρονος Γερμανός τουρκικής καταγωγής από την Έσση.

Μια γυναίκα συριακής καταγωγής, η οποία υπέστη απειλητικά για τη ζωή της τραύματα, υποβλήθηκε σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται, ανακοίνωσε η αστυνομία. Ο συλληφθείς προέβη σε ρατσιστικά σχόλια όταν οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν κοντά στην Έσση, πρόσθεσε η αστυνομία.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.