Γερμανία: Ισόβια σε 22χρονο Ιρακινό που βίασε και σκότωσε έφηβη

-

Ένας Ιρακινός, που είχε ζητήσει άσυλο στη Γερμανία και η αίτησή του απορρίφθηκε, καταδικάσθηκε σήμερα στο Βισμπάντεν σε ισόβια κάθειρξη για τον φόνο και τον βιασμό μιας έφηβης, μια υπόθεση που είχε τροφοδοτήσει την αντιμεταναστευτική ρητορική στη χώρα.

Ο Άλι Μπασάρ, ένας 22χρονος Ιρακινός, κρίθηκε ένοχος ότι στις 23 Μαΐου 2018 στο Βισμπάντεν σκότωσε και βίασε την Σουζάνα Φέλντμαν, 14 ετών. Η άκρα δεξιά είχε επιδιώξει να εκμεταλλευθεί το έγκλημα αυτό για να καταγγείλει τη μεταναστευτική πολιτική της Άγγελα Μέρκελ, η οποία το 2015 άνοιξε τις πύλες της χώρας της σε εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες.

Το δικαστήριο τού στέρησε επίσης τη δυνατότητα να ζητήσει απελευθέρωση υπό όρους έπειτα από 15 χρόνια εξαιτίας της «ιδιαίτερης σοβαρότητας» του εγκλήματός του.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.