Γερμανία: Νέα συγκέντρωση ακροδεξιών κατά της Μέρκελ

-

Γερμανοί ακροδεξιοί συγκεντρώθηκν και πάλι απόψε στο Κέμνιτς της Σαξονίας για να διαδηλώσουν κατά της μεταναστευτικής πολιτικής της Μέρκελ, με αφορμή τη δολοφονία ενός 35χρονου άνδρα από δύο νεαρούς, έναν Σύρο και έναν Ιρακινό, στην πόλη αυτή, την περασμένη Κυριακή.

Περίπου 1.000 άτομα, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο, κρατώντας γερμανικές σημαίες, συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ακροδεξιάς, τοπικής οργάνωσης "Pro Chemnitz".

Η διαδήλωση αυτή, που στην έναρξή της ήταν ειρηνική, γίνεται στο περιθώριο του "διαλόγου πολιτών" που οργάνωσαν οι τοπικές αρχές με τους κατοίκους, σε μια προσπάθεια να ηρεμήσουν τα οξυμένα πνεύματα.

Πολλές εκατοντάδες αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί για να αποτρέψουν τυχόν επεισόδια, παρόμοια με εκείνα που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην πόλη και το "κυνηγητό" αλλοδαπών στους δρόμους.

Αφορμή για τις ταραχές στάθηκε η δολοφονία ενός 35χρονου Γερμανού από δύο νεαρούς, έναν Σύρο και έναν Ιρακινό.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.