Γερμανία: Σύλληψη Ιρακινών που έφτιαχναν βόμβα

-
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ.

Οι τρεις Ιρακινοί, οι οποίοι συνελήφθησαν από την γερμανική αστυνομία, προσπαθούσαν να κατασκευάσουν βόμβα και πειραματίζονταν σχετικά, είπε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Χορστ Ζεεχόφερ.

Γερμανοί εισαγγελείς ανακοίνωσαν νωρίτερα ότι συνέλαβαν τρεις Ιρακινούς που θεωρούνται ύποπτοι για τον σχεδιασμό επίθεσης με ισλαμιστικά κίνητρα.

Ο Ζεεχόφερ είπε ότι ακόμη ότι δεν είναι σαφές αν οι ύποπτοι έχουν πιθανές διασυνδέσεις με κάποια τρομοκρατική οργάνωση, αλλά τόνισε πως το γεγονός ότι επιχείρησαν να κατασκευάσουν μια βόμβα μπορεί να χαρακτηριστεί "κίνδυνος τρομοκρατίας".

"Τα ευρήματα μέχρι σήμερα δείχνουν ότι οι ύποπτοι δεν είχαν ακόμη επιλέξει συγκεκριμένο στόχο για την επίθεσή τους", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο του εισαγγελέα. Οι ύποπτοι συνελήφθησαν στο κρατίδιο της βόρειας Γερμανίας, Σλέσβιχ-Χόλσταϊν.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.