Γερμανικό έντυπο: Η Ελλάδα είναι πιο ισχυρή στα (γερμανικά) υποβρύχια

-

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung συγκρίνει το πολεμικό οπλοστάσιο Ελλάδας και Τουρκίας στη θάλασσα και ειδικά στα υποβρύχια (επειδή είναι γερμανικά), και θεωρεί ότι η Ελλάδα υπερέχει.

«Οι Έλληνες υπερέχουν κάτω από τη θάλασσα» παρατηρεί η FAZ και σημειώνει: «Και οι δύο πλευρές στο πεδίο αυτό βασίζονται σε γερμανική παραγωγή. Θα μπορούσε επομένως, στην περίπτωση ενός πολέμου υποβρυχίων, γερμανικά υποβρύχια να χρησιμοποιηθούν εναντίον επισης γερμανικών πλοίων».

Αναφορικά με τα υποβρύχια, η Ελλάδα διαθέτει σχετικό προβάδισμα κατά τη γνώμη του Γερμανού συντάκτη.

«Και οι δύο πλευρές διαθέτουν αρκετά παλαιότερα μοντέλα υποβρυχίων. Τα εξαιρετικά αθόρυβα πετρελαιοκίνητα υποβρύχια τύπου 214, το καθένα με οκτώ σωλήνες τορπιλών, θεωρούνται ο πιο σύγχρονος τύπος υποβρυχίου. Η διαφορά των δύο χωρών έγκειται στο ότι η Ελλάδα διαθέτει συνολικά πέντε από αυτά τα υποβρύχια σε ενεργή υπηρεσία από το 2016, ενώ η Τουρκία απέκτησε το πρώτο στο πλαίσιο μεγαλύτερης παραγγελίας μόλις τον περασμένο χειμώνα. Η υποβρύχια τεχνολογία αντιπροσωπεύει επί του παρόντος το μεγαλύτερο μέρος των γερμανικών εξαγωγών όπλων στην Τουρκία» αναφέρει ο συντάκτης.

Σε άλλο σημείο η ανάλυση συσχετίζει την πώληση γερμανικής τεχνολογίας με τη γερμανική διπλωματία στο πεδίο της ελληνοτουρκικής διένεξης:

«Η σύγκριση δείχνει ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος γερμανικής τεχνολογίας στο Ναυτικό  αναπτύσσεται εκατέρωθεν και στις δύο πλευρές του Αιγαίου, γεγονός που καθιστά την πολιτική κρίση ακόμη πιο ευαίσθητη για τη γερμανική διπλωματία από ό,τι θα ήταν ούτως ή άλλως».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.