Για τρομακτική σύγκρουση προειδοποιεί ο Ρώσος πρωθυπουργός

-

Η ένταξη της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες, υποστήριξε σε συνέντευξή του ο Ρώσος πρωθυπουργός, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Αυτό (η ένταξη της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ) μπορεί να προκαλέσει μια τρομακτική σύγκρουση. Είναι ακατανόητο.Γιατί χρειάζεται να γίνει αυτό;» δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό του ομίλου Kommersant.

Παραλλήλως, ο Μεντβέντ επισήμανε ότι η ένοπλη σύγκρουση μεταξύ Γεωργίας και Νότιας Οσετίας το 2008, στην οποία ενεπλάκη και η Ρωσία, θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί. «Δεν ήταν καθόλου αναπόφευκτη», είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι, τον περασμένο μήνα, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, επιβεβαίωσε την πρόθεση της Συμμαχίας να εντάξει την Γεωργία στους κόλπους της. Μέχρι στιγμής ωστόσο δεν έχει προσδιοριστεί το πότε θα γίνει αυτό.

Σημειώνεται ότι ήδη από την Σύνοδο του Βουκουρεστίου, πριν δέκα χρόνια, οι ηγέτες των χωρών της Συμμαχίας είχαν δηλώσει ότι με την πάροδο του χρόνου η Γεωργία και η Ουκρανία θα γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ. Από την πλευρά του, ο Πούτιν έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι η Ρωσία θα έβλεπε «εντελώς αρνητικά» μία περαιτέρω διεύρυνση του ΝΑΤΟ, με την ένταξη σ’ αυτό της Γεωργίας και της Ουκρανίας.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.