Γιάννης Μαντζουράνης: «Πλέον εκτίονται οι ποινές με τον νέο Ποινικό Κώδικα»

-

Ο Γιάννης Μαντζουράνης, δικηγόρος και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, τοποθετήθηκε για τα όσα λαμβάνουν χώρα από το πρωί σχετικά με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα, μέσω δηλώσεών του στο "Κόκκινο".

Ο Γιάννης Μαντζουράνης έδωσε από την πλευρά του μία απάντηση στη συζήτηση που λαμβάνει χώρα από το πρωί της Πέμπτης σχετικά με τον νέο Ποινικό Κώδικα, τονίζοντας ότι: «Πλέον εκτίονται πραγματικά οι ποινές. Παλαιότερα ήταν ονομαστικά μεγάλες, αλλά πραγματικά μικρές. Ήρθε λοιπόν ο νέος Ποινικός Κώδικας και προσάρμοσε τα ανώτατα επίπεδα στον ευρωπαϊκό μέσο όρο».

Παράλληλα σημείωσε ότι οι Κώδικες φτιάχτηκαν από μία Επιτροπή στην οποία κανένα μέλος, όπως ανέφερε, δεν ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, «Είναι άνθρωποι με ιδιαίτερο κύρος, εμπειρία, Δημοκράτες, αλλά σίγουρα δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ. Τα περισσότερα πρόσωπα είχαν θεσμικό ρόλο σε Επιτροπές κατά τη θητεία πολλών υπουργών».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.