Γιατί lockdown σε πέντε χωριά; Γιατί ήταν "θετική" σε καραντίνα με πυρετό και όμως πήγε σε κηδεία

-

Εξιχνιάσθηκε το γιατί μια 63χρονη έβαλε λουκέτο σε πέντε χωριά: ενώ ήταν θετική στον ιό με πυρετό και σε καραντίνα, την έσπασε για να πάει σε κηδεία συγγενούς τους.  Το lockdown είναι προς τον παρόν εθελοντικό με "ισχυρή σύσταση" και αφορά πέντε χωριά κοντά στην Υλίκη.

Η 63χρονη γυναίκα νοσηλεύεται τώρα σε σοβαρή κατάσταση στην Αθήνα (στο ΝΙΜΙΤΣ)

Επειδή στην κηδεία είχε πάει πολύς κόσμος από τουλάχιστον πέντε γύρω χωριά (τα τέσσερα ανήκουν στο δήμο Θηβαίων και το ένα στο δήμο Χαλκιδέων), ανακοινώθηκε απόψε άρον-άρον  "ισχυρή σύσταση για lockdown", ζητώντας από τους κατοίκους να μην πάνε αύριο στις δουλειές τους και να μείνουν σπίτι, να μη βγουν παρά μόνο για σοβαρό λόγο και να αναμένουν το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που πάει εκεί αύριο το πρωί για να αρχίσει τα τεστ.

Τα χωριά απέχουν λίγα χιλιόμετρα μεταξύ τους και ας ανήκουν σε διαφορετικούς δήμους. Πρόκειται για τα

*Μουρίκι, Πλατανάκια, Ύπατο και Λουτούφι του Δήμου Θηβαίων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας και
* Λουκίσσια του Δήμου Χαλκιδέων της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας,

Η ανακοίνωση

Μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση 63χρονης ημεδαπής που βρέθηκε θετική στον Covid_19 και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «ΝΙΜΤΣ», με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, απευθύνεται ΙΣΧΥΡΗ ΣΥΣΤΑΣΗ στους κατοίκους των προαναφερόμενων οικισμών του Δήμου Θηβαίων Βοιωτίας και του Δήμου Χαλκιδέων Ευβοίας:

▪ Παραμονή εντός των οικιών και αποφυγή κάθε περιττής μετακίνησης.
▪ Χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς.
▪ Μη προσέλευση των μαθητών σε οποιαδήποτε σχολική μονάδα όλων των βαθμίδων και
▪ Μη μετακίνηση των εργαζομένων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα από τους οικισμούς αυτούς προς την εργασία τους, για την αποφυγή κινδύνου διασποράς και την προστασία των λοιπών εργαζομένων.

»Κατόπιν συνεννόησης με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, απευθύνεται ισχυρή σύσταση στους εργοδότες, οι οποίοι απασχολούν στις επιχειρήσεις τους κατοίκους των περιοχών αυτών, να αποδεχθούν τη μη προσέλευση των εργαζομένων, χωρίς καμία περαιτέρω επίπτωση.

»Σημειώνεται ότι από αύριο, 01-10-2020 το πρωί, τέσσερις (4) Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται στους εν λόγω οικισμούς, στα κατά τόπους Δημοτικά Καταστήματα (Μουρίκι-Πλατανάκια, Ύπατο, Λουτούφι και Λουκίσσια), για τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων.

»Η παραπάνω ισχυρή σύσταση ισχύει μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας ελέγχου στις προαναφερόμενες περιοχές, οπότε και θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.