Χαμάς: Μέλη μας οι περισσότεροι νεκροί στη Γάζα

-

Αξιωματούχος της Χαμάς παραδέχτηκε πως 50 από τους 62 Παλαιστίνιους νεκρούς που σκοτώθηκαν στα πρόσφατα γεγονότα στη Γάζα ήταν μέλη της οργάνωσης.

«Στις τελευταίες συγκρούσεις αν 62 άνθρωποι έγινα μάρτυρες οι 50 από αυτούς ήταν της Χαμάς», είπε το στέλεχος της οργάνωσης Σαλάχ Μπαρνταούιλ. Η οργάνωση είχε επίσης παραδεχτεί πως τρία μέλη του στρατιωτικού της σκέλους Saraya al-Quds σκοτώθηκαν.

Οι ισραηλινές εκτιμήσεις δεν διαφέρουν πολύ. Όσον αφορά το οκτώ μηνών βρέφος που εξέπνευσε, όπως υποστηρίζει η παλαιστινιακή πλευρά, από τα ισραηλινά δακρυγόνα, οι Ισραηλινοί δεν συμμερίζονται την άποψη αυτή.

Οι Ισραηλινοί ανέφεραν πως πολλά μέλη της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ είναι μεταξύ των νεκρών στις πρόσφατες συγκρούσεις. «Οι περισσότεροι εν των νεκρών ανήκουν την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς και ορισμένοι στην Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ», ανέφερε εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF).

Το υπό τη Χαμάς υπουργείο Υγείας στη Γάζα ανέφερε πως 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν τη Δευτέρα στα επεισόδια για τα εγκαίνια της αμερικανικής πρεσβείας στις ΗΠΑ και άλλοι 2.700 τραυματίσθηκαν.

Το Ισραήλ κατηγορεί τη Χαμάς για τα επεισόδια αναφέροντας πως τα ενθαρρύνει ενώ κατηγόρησε την οργάνωση πως είχε στόχο να στείλει οπλισμένους τρομοκράτες εντός του Ισραήλ για εκτέλεση επιθέσεων

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.