Η αγωνία του ναυαγοσώστη που χρειάσθηκε διάσωση από ελικόπτερο

-
134

Για τις πολύ δύσκολες έξι ώρες που πέρασε μαζί με τον κολυμβητή τον οποίο προσπάθησε να σώσει χτες το βράδυ στον Μύρτο της Κεφαλονιάς, μίλησε ο Πατρινός ναυαγοσώστης που τελικά διεσώθη (όπως και ο κολυμβητής) από ελικόπτερο.

Για τη διάσωση ειδοποιήθηκε η Λιμενική Αρχή Κεφαλονιάς  και χρησιμοποιήθηκε ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο κολυμβητής ήταν νεαρός Ιταλός.

"Μείναμε 6 ώρες μέσα στο νερό», λέει. «Ο κολυμβητής είχε μπει στη θάλασσα παρότι υπήρχαν μεγάλα κύματα και χρειάσθηκε να βουτήξω για να τον βγάλω στη στεριά. Όμως δεν τα κατάφερα, τα κύματα και τα ρεύματα ήταν πολύ ισχυρά», λέει ο ναυαγοσώστης Ηλίας Παπαγεωργόπουλος, μέλος της ομάδας marine rescue Patras μέλη της οποίας ήταν και αυτά που βοήθησαν τους δύο νέους στην απρόσμενη περιπέτεια.

«Είχα πάει σπίτι μου μετά τη λήξη της βάρδιάς μας», αφηγείται στο temponews, «όταν κατά τις 8 το βράδυ με ενημέρωσε η ομάδα ότι κινδυνεύει ένας νεαρός στον Μύρτο. Αμέσως, πήγαμε όλοι μαζί στο σημείο καταστρώνοντας το σχέδιο διάσωσης. Όμως, βλέπαμε ότι ο νεαρός παρόλο που είχε πιαστεί από τις πλευστικές συσκευές μας, άρχισε να πανικοβάλλεται και να μη μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση. Από την άλλη πλευρά, ήταν απαγορευτικό να μπει το σκάφος μας μέσα λόγω των 7 Μποφώρ. Οπότε βούτηξα και έφτασα κοντά του».

»Ήταν δύσκολα τα πράγματα, αλλά ήξερα ότι η ομάδα μου, θα έκανε τα πάντα για να μας σώσει. Όντως μας έστειλε με πολύ μεγάλη δυσκολία λόγω των κυμάτων,  ένα σκοινί το οποίο μας έσωσε να μη χτυπήσουμε στα βράχια… Οι πλευστικές συσκευές πλέον δεν άντεχαν τόσες ώρες και μας πήγαινε προς τα βράχια… Το σκοινί που μας πέταξαν οι διασώστες συνάδελφοι από την ακτή, λειτούργησε σαν άγκυρα. Ο νεαρός δεν αισθανόταν καλά. Έπρεπε να το διαχειριστώ. Σκέφτηκα λοιπόν να του μιλάω για πολλά πράγματα. Μέχρι που η κουβέντα ήρθε για ποδόσφαιρο. Η κατάσταση δυσκόλευε. Ο νεαρός έπαθε ναυτία. Ο θόρυβος των κυμάτων δεν μας άφηνε να ακούμε ούτε καν ο ένας τον άλλον…Θεέ μου μη μου δώσεις αυτό που δεν μπορώ να αντέξω… Αυτό σκέφτηκα κοιτώντας τον ουρανό… Και τότε είδα τα φώτα του ελικοπτέρου… Λύτρωση. Ευτυχώς όλα καλά για το παιδί και για μένα» προσθέτει και καταλήγει: «Βεβαίως και θα το ξανάκανα. Αυτή είναι η δουλειά μας. Γι αυτό έχουμε εκπαιδευτεί. Για να σώζουμε ανθρώπους…».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.