Η CIA ενημερώνει γερουσιαστές για φόνο Κασόγκι

-

Η διευθύντρια της αμερικανικής Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) Τζίνα Χάσπελ θα ενημερώσει σήμερα, κεκλεισμένων των θυρών, τους προέδρους επιτροπών και ηγετικά στελέχη της Γερουσίας των ΗΠΑ για το τι γνωρίζει για τον φόνο του Σαουδάραβα Τζαμάλ Κασόγκι.

Ο Μπομπ Κόρκερ, πρόεδρος της ισχυρής Επιτροπής για τις Διεθνείς Υποθέσεις της αμερικανικής Γερουσίας, δεν θέλησε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για την ενημέρωση.

Η CIA θεωρεί ότι τη δολοφονία διέταξε ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν. Ο Τζαμάλ Κασόγκι, αρθρογράφος της εφημερίδας The Washington Post τα τελευταία χρόνια, είχε επικρίνει έντονα ορισμένες αποφάσεις του πρίγκιπα.

Στην ενημέρωση της 28ης Νοεμβρίου στη Γερουσία, τόσο ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο όσο και ο υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει «καμιά απόδειξη» πως πίσω από τον φόνο του Κασόγκι βρίσκεται ο πρίγκιπας διάδοχος, προτρέποντας τους γερουσιαστές να μην λάβουν αποφάσεις που θα πλήξουν τη σχέση των ΗΠΑ με τη Σαουδική Αραβία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει δηλώσει δημόσια ότι η CIA δεν έχει «βρει τίποτα απόλυτα σίγουρο» σχετικά με την εμπλοκή του πρίγκιπα διαδόχου στη δολοφονία. Οι εισαγγελικές αρχές της Σαουδικής Αραβίας έχουν απαλλάξει τον Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν από κάθε ευθύνη για την υπόθεση.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.