Η δήλωση μετά τη συνάντηση Μπορέλ και Τσαβούσογλου στη Μάλτα

-

Συνάντηση με επίκεντρο τις ευρωτουρκικές σχέσεις είχε σήμερα ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ, στη Βαλέτα της Μάλτας με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Αναρτώντας, μάλιστα, σχετική φωτογραφία από τη συνάντησή τους, ο κ. Μπορέλ έκανε λόγο για «συνεχείς ανταλλαγές απόψεων με τον Μ. Τσαβούσογλου σχετικά με το πως να αντιστρέψουμε τις τρέχουσες αρνητικές τάσεις και να βρούμε τρόπους για να ενισχύσουμε περαιτέρω τις σχέσεις μας».

Ο Ύπατος  Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής σημείωσε ακόμη πως «η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο απαιτεί συνεχή αποκλιμάκωση, συγκεκριμένη δράση με καλή τη πίστει, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».

Continued exchanges with

 on how to reverse current negative trends and find ways to strengthen our relations. Situation in Eastern Mediterranean requires sustained de-escalation, concrete action and work in good faith, in accordance with international law.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.