Η εκλεκτή της Μέρκελ στην ηγεσία των Χριστιανοδημοκρατών

-

Με 517 ψήφους και ποσοστό 51,75% η Άνεγκρετ Κραμπ – Καρενμπάουερ αναδείχθηκε στον δεύτερο γύρο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) και διαδέχεται την Άνγκελα Μέρκελ. Ο ανθυποψήφιός της, Φρίντριχ Μερτς, τον οποίο υποστήριζε ο Σόιμπλε, έλαβε 482 ψήφους και ποσοστό 48,2%.

Συνολικά ψήφισαν 999 σύνεδροι, ενώ δεν υπήρχαν άκυρα και αποχές. Για την εκλογή απαιτούνταν τουλάχιστον 500 ψήφοι.

H Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ  γεννήθηκε στις 9 Αυγούστου 1962 στο Φέλκινγκεν του κρατιδίου Ζάαρλαντ που βρίσκεται στα γαλλογερμανικά σύνορα. Από το 1999 έως το 2018 ήταν βουλευτής στο τοπικό κοινοβούλιο του Ζααρμπρίκεν και από το 2000 έως το 2011 διετέλεσε υπουργός σε διάφορα υπουργεία. Μετά το 2011 εκλέχθηκε δύο φορές πρωθυπουργός του κρατιδίου.

Τον Φεβρουάριο του 2018, εξελέγη Γενική Γραμματέας του κόμματός της κατόπιν προτάσεως της καγκελαρίου Μερκελ με το συντριπτικό ποσοστό 98,87% και από σήμερα είναι η νέα πρόεδρος του κόμματος, αντικαθιστώντας την Άγγελα Μέρκελ.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.