Η Γαλλία θα απελάσει όσους είναι στη λίστα υπόπτων για εξτρεμισμό

-

Η Γαλλία ετοιμάζεται να απελάσει 231 αλλοδαπούς που βρίσκονται στη λίστα παρακολούθησης της κυβέρνησης για ύποπτες, εξτρεμιστικές θρησκευτικές πεποιθήσεις, μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Europe 1.

Η απόφαση ελήφθη μετά τον αποκεφαλισμό από 18χρονο Τσετσένο ισλαμιστή ενός καθηγητή που έδειξε σε μαθητές σκίτσα του Μωάμεθ (από το Charlie Ebdo) στο μάθημα της ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης. Η οικογένεια του Τσετσένου, ο οποίος σκοτώθηκε μετά το φόνο από πυρά αστυνομικών, είχε ζητήσει πολιτικό άσυλο. Μεταξύ των 11 που έχουν προσαχθεί ως εμπλεκόμενοι στον αποκεφαλισμό του καθηγητή, είναι και δυο ύποπτοι για εξτρεμισμό, από το περιβάλλον του 18χρονου.

Η κυβέρνηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν πιέζεται να υιοθετήσει πιο σκληρή στάση απέναντι στους προερχόμενους από χώρες με έντονο το ισλαμιστικό στοιχείο και θεωρούνται εν δυνάμει απειλή για την ασφάλεια ή τον πολιτισμό και τη δημοκρατία της χώρας.

Το Συμβούλιο Άμυνας της Γαλλίας συνεδριάζει απόψε, παρουσία του προέδρου και κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησής του για το πώς θα αντιμετωπισθούν εκατοντάδες τζιχαντιστές που έχουν μεταβεί στην Γαλλία ως πρόσφυγες ή μετανάστες.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.