Η Κούβα στηρίζει Μαδούρο άνευ όρων

-

Ο Μαδούρο συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κούβας Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ στο Καράκας, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του πρώτου. Ο πρόεδρος της Κούβας εξέφρασε εκ νέου—κατά την ανακοίνωση—την «ανεπιφύλακτη υποστήριξη» της Αβάνας «στη Βενεζουέλα και την μπολιβαριανή επανάσταση» και την βούλησή του να βαθύνει τη συνεργασία των «αριστερών πολιτικών δυνάμεων» της περιφέρειας.

Η στρατηγική συμμαχική σχέση ανάμεσα στο Καράκας και την Αβάνα ανακοινώθηκε το 2000, όταν ο Ούγο Τσάβες και ο Φιδέλ Κάστρο υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας. Ο Ντίας-Κανέλ πήγε στο Καράκας για να συμμετάσχει στην 25η σύνοδο του Φόρουμ του Σαν Πάουλου.

Πρόκειται για σχήμα κομμάτων της λατινοαμερικάνικης αριστεράς το οποίο ιδρύθηκε στο Σαν Πάουλου της Βραζιλίας το 1990. Αποτελούσε κοινή πρωτοβουλία του Φιδέλ Κάστρο και του τότε βραζιλιάνου προέδρου Λούλα ντα Σίλβα, για την προώθηση του διαλόγου και της συνεργασίας των χωρών της περιοχής σε οικονομικά, πολιτικά, κοινωνικά και πολιτιστικά ζητήματα.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.