Η Μέρκελ προτείνει "ήπιο" lockdown σε όλη την Ευρώπη

-

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό ιστότοπο του Poltico η Μέρκελ πρότεινε στην διάρκεια της τηλεδιάσκεψης των ηγετών της ΕΕ να επιβληθεί σε όλη την Ευρώπη lockdown, λέγοντας μάλιστα  "έπρεπε να το είχαμε αποφασίσει νωρίτερα".

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Politico στις Βρυξέλλες, Ντέιβιντ Χέρζενχορ, η κα Μέρκελ κάλεσε τους ηγέτες της ΕΕ να προχωρήσουν σε δραστικά μέτρα.

Το Politico σημειώνει ότι η πιο ισχυρή παρέμβαση στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης έγινε από την Γερμανίδα καγκελάριο, η οποία φέρεται να είπε στους ηγέτες ότι ο μόνος τρόπος να διακοπεί η διασπορά του κορωνοϊού είναι με γρήγορα και άμεσα μέρα, lockdown κ.λπ.. Επισης άσκησε κριτική ότι δεν ελήφθησαν εγκαίρως μέτρα παρά όταν άρχισαν να γεμίζουν τα νοσοκομεία και να ξεμένουν από κλίνες.

 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.