Η Μόσχα αποκαλύπτει το σχέδιο για προβοκάτσια στην Ιντλίμπ

-

Η Ρωσία επανέλαβε σήμερα ότι έχει «αδιάσειστες αποδείξεις» πως οι Σύροι αντάρτες προετοιμάζουν «προβοκάτσια» με στόχο να προκαλέσουν την επέμβαση των δυτικών δυνάμεων στο Ιντλίμπ, την μοναδική επαρχία της Συρίας που δεν ελέγχεται από την κυβέρνηση Άσαντ.

Σύμφωνα με τη Μόσχα, ηγετικά στελέχη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Χαχιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ, η οποία ιδρύθηκε από πρώην μέλη του συριακού βραχίονα της Αλ Κάιντα και ελέγχει το 60% του Ιντλίμπ, μαζί με μέλη του Ισλαμιστικού Κόμματος του Τουρκεστάν και των Σύρων που ανήκουν στα Λευκόκρανων συναντήθηκαν την Παρασκευή στο Ιντλίμπ. Στόχος της συνάντησης ήταν να συμφωνήσουν για το σχέδιο «αποτύπωσης σε εικόνα ψευδών επεισοδίων με υποτιθέμενη χρήση τοξικών αερίων από τις κυβερνητικές δυνάμεις κατά αμάχων».

Τις καταγγελίες αναφέρει σε ανακοινωθέν του ο εκπρόσωπος του ρωσικού στρατού Ιγκόρ Κονασένκοφ, σημειώνοντας ότι με βάση το σχέδιο «εκείνοι που θα συμμετέχουν στην σκηνοθεσία της προβοκάτσιας θα πρέπει να είναι παντελώς έτοιμοι έως τις 8 Σεπτεμβρίου», δηλαδή σήμερα.

Ο ίδιος αναφέρει ότι «το σύνθημα για την έναρξη του στησίματος της προβοκάτσιας από τους τρομοκράτες στην επαρχία του Ιντλίμπ θα δοθεί κατόπιν διαταγής ορισμένων ξένων “φίλων” της συριακής επανάστασης».

Για την ύπαρξη αδιάσειστων στοιχείων έκανε λόγο την Παρασκευή από την Τεχεράνη και ο Πούτιν, ενώ η Ρωσία, ήδη από τα τέλη Αυγούστου κατηγορεί τους Σύρους αντάρτες ότι σχεδιάζουν μία χημική επίθεση στο Ιντλίμπ, την οποία θα χρεώσουν στην κυβέρνηση της Δαμασκού, προκειμένου οι Δυτικοί να έχουν λόγο να επέμβουν.

Εντωμεταξύ, ρωσικές και συριακές δυνάμεις, εξαπέλυσαν τις τελευταίες ώρες περίπου 60 αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων στην Ιντλίμπ. Μάλιστα σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η αεροπορία της Δαμασκού έριξε και «βόμβες-βαρέλια».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.