Η Ρωσία δεν πείθεται για τις Πρέσπες... Θα αντιδράσει;

-

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, ερωτώμενη αν η Μόσχα θεωρεί νόμιμη την συμφωνία των Πρεσπών, αν θα αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ ως "Βόρεια Μακεδονία" ή αν θα θέσει το ζήτημα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, δεν απάντησε ουσιαστικά.

«Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επανειλημμένα έχει προβεί, με αφορμή την Συμφωνία των Πρεσπών, σε σχετικά σχόλια... Όπως είναι γνωστό η Ρωσία αναγνώρισε τη Δημοκρατία της Μακεδονίας με την συνταγματική της ονομασία. Η Μόσχα πάντα τάσσονταν και τάσσεται υπέρ της διευθέτησης ζητήματος της ονομασίας σε αποδεκτή βάση για Σκόπια και Αθήνα», είπε.

«Και πάλι επισημαίνουμε με λύπη, ότι κατά την διαδικασία έγκρισης της συμφωνίας σημειώθηκαν σοβαρές παραβιάσεις της εσωτερικής νομοθεσίας της μίας εκ των πλευρών και των κανόνων του διεθνούς δικαίου με άσκηση ισχυρότατων πιέσεων από το εξωτερικό.

«Πιστεύουμε, ότι κανείς δεν πρέπει να έχει αμφιβολίες για το ότι οι δυτικές χώρες, είχαν ως γνώμονα τα γεωπολιτικά τους συμφέροντα να εντάξουν το ταχύτερο τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ και όχι την πρόθεση να συμβάλλουν στην διευθέτηση αυτή, μιας διμερούς στην ουσία διένεξης», ανέφερε.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.