Η Ρωσία πρόθυμη να απαντήσει σε ΗΠΑ για INF

-
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ.

Ο Ρώσος υπουργός των Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα έχει αρχίσει να προετοιμάζει τις απαντήσεις της, σε ερωτήσεις που σχετίζονται με την συμφωνία για τις πυρηνικές δυνάμεις μεσαίου βεληνεκούς (INF).

“Πριν από μία εβδομάδα και δύο ημέρες πριν από την ανακοίνωση της πρόθεσης αποχώρησης των ΗΠΑ από την συμφωνία INF οι Αμερικάνοι μέσω της πρεσβείας τους στην Μόσχα απέστειλαν στο ρωσικό υπουργείο των Εξωτερικών, μία λίστα με τις ερωτήσεις που τους απασχολούν,” δήλωσε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στις 20 Οκτωβρίου ότι η Ουάσινγκτον προγραμματίζει να αποσυρθεί από την συμφωνία INF.

Την ίδια ώρα ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις δήλωσε ότι οι ΗΠΑ διαβουλεύονται με τους Ευρωπαίους συμμάχους τους για την συμφωνία ελέγχου των πυρηνικών εξοπλισμών (INF), καθώς τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ παροτρύνουν την Ουάσινγκτον να προσπαθήσει και να επαναφέρει την Ρωσία πίσω στο πλαίσιο εφαρμογής της συμφωνίας κι όχι να το εγκαταλείψει.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στις 20 Οκτωβρίου ότι η Ουάσινγκτον προγραμματίζει να παραιτηθεί από το πλαίσιο εφαρμογής της συμφωνίας για τις πυρηνικές δυνάμεις μέσου βεληνεκούς (INF), την οποία ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, τελευταίος ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης, είχε υπογράψει με τον Ρόναλντ Ρίγκαν το 1987.

Η Ουάσινγκτον επικαλείται την παραβίαση του πλαισίου της συμφωνίας αυτής, από την Ρωσία, ως το βασικό λόγο για να εγκαταλείψει την εφαρμογή της, ενώ την επίκληση της αιτίας αυτής, απορρίπτει η Μόσχα. Η Ρωσία από την πλευρά της, καταγγέλλει την Ουάσινγκτον για παραβίαση της συμφωνίας.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.