Η -σχεδόν- ανεξήγητη αλλά υπαρκτή σχέση ακροδεξιάς και αρνητών μάσκας

-

Στο ίδιο ακροατήριο, των αρνητών μάσκας, απευθύνονται οργανωτικά και ίσως πρωτοστατούν ο Ηλίας Κασιδιάρης και ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός με το «ΕΛΑΣΥΝ», όπως και άλλοι του χώρου της ακροδεξιάς.

Και οι δύο μιλούν για το «φασισμό της μάσκας», ο δε Γιάννης Λαγός στην ιστοσελίδα του ΕΛΑΣΥΝ ξεκάθαρα ξεσηκώνει τον κόσμο εναντίον της μάσκας και καλεί τους γονείς να κατεβάσουν και να εκτυπώσουν εξώδικα για τους διευθυντές των σχολείων.

Από χτες το βράδυ ο Γιάννης Λαγός και οι ομοϊδεάτες του αφισοκόλλησαν έξω από πολλά σχολεία και πέταξαν τρικάκια με σύνθημα "αρνούμαι τη σκλαβιά της μάσκας" και "κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο".

Η Θεσσαλονικιά και η σιωπή των ΜΜΕ

Επίσης η διοργανώτρια συλλαλητηρίου κατά της μάσκας στη Θεσσαλονίκη  Μαρία Θεοχαρίδου ήταν υποψήφια βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης με τη Χρυσή Αυγή το 2019, όπως και με τη δημοτική παράταξη του ίδιου κόμματος το 2014. Η ίδια πρωτοστατεί στις συγκεντρώσεις του κινήματος της αντιμάσκας. Έχει δώσει συνέντευξη και σε πολλά μέσα, χωρίς να αναφέρεται στις πολιτικές της πεποιθήσεις.

Όμως εντύπωση προκαλεί ότι όπου και αν έδωσε συνέντευξη, οι δημοσιογράφοι που δεν διστάζουν ποτέ να κάνουν φύλλο και φτερό το who is who του συνομιλητή τους δεν στάθηκαν ούτε καν ανέφεραν την πολιτική ταυτότητα της συνεντευξιαζομένης.

«Δεν έχουμε δει κανέναν ιό να μην πηγαίνει στα μπουζούκια 20:00-00:00 και μετά να βγαίνει παγανιά. Πανδημία ήταν η χολέρα, η ισπανική χολέρα, όχι αυτό που ζούμε τώρα. Αν θέλουν να με κάνουν ηρωίδα στα μάτια του κόσμου και την άλλη φορά αντί για 8.000 να κατέβουν 38.000, εγώ τους καλώ να με διώξουν ποινικά. Θα ξανακάνουμε διαμαρτυρία, θα ξανακάνουμε πορεία, γιατί ποντάρουν στον φόβο μας», είπε η Θεοχαρίδου  τις προηγούμενες μέρες στο Mega. «Θα κάνουμε αποχή, δεν θα στείλουμε καθόλου τα παιδιά στο σχολείο», είχε προσθέσει.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης:

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.