Η Τουρκία στέλνει στρατό στο Αζερμπαϊτζάν! Διάταγμα Ερντογάν στη βουλή

-

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τουρκική Προεδρία υπέβαλε διάταγμα για την αποστολή στρατευμάτων στο Αζερμπαϊτζάν μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu. Παράλληλα, το TRT σε ανάρτησή του κάνει λόγο για προεδρικό διάταγμα για αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στο Αζερμπαϊτζάν το οποίο φέρεται να υποβλήθηκε στην Προεδρία της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας.

Το κοινοβούλιο αναμένεται να εξετάσει το ζήτημα μέσα στις επόμενες ημέρες. Υπενθυμίζεται πως ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Μόσχα και η Άγκυρα υπέγραψαν μνημόνιο για τη δημιουργία ενός κέντρου ελέγχου της κατάπαυσης του πυρός στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Το Κρεμλίνο, με τη σειρά του, είπε ανέφερε η Τουρκία και η Ρωσία θα συνεργαστούν μέσω του κέντρου στο Αζερμπαϊτζάν, αλλά ότι δεν υπήρχε «συζήτηση για κοινές ειρηνευτικές δυνάμεις».

H σύγκρουση στο Καραμπάχ που διήρκεσε έξι εβδομάδες, για την αμφισβητούμενη περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, τερματίστηκε καθώς οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε εκεχειρία στις 10 Νοεμβρίου, που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια των περισσότερων εδαφών που κατείχαν οι Αρμένιοι και τα οποία αποτελούσαν τη Δημοκρατία του Αρτσάχ (Ναγκόρνο-Καραμπάχ). Η συμφωνία των δύο πλευρών προέβλεπε την ανάπτυξη ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων στην περιοχή.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.