Η Βρετανία στέλνει και δεύτερο πολεμικό πλοίο μετά τις απειλές του Ιράν

-

Η Βρετανία ετοιμάζεται να στείλει και δεύτερο πολεμικό πλοίο στον Περσικό Κόλπο κλιμακώνοντας την κόντρα της με το Ιράν.

Το καταδρομικό HMS Duncan θα πλεύσει τις επόμενες μέρες στο Περσικό Κόλπο μετά την πρόσφατη συμμετοχή σε νατοϊκά γυμνάσια στη Μαύρη Θάλασσα και θα συνδράμει στις επιχειρήσεις επιτήρησης την φρεγάτα HMS Montrose του Βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Λίγες ώρες πριν τα βρετανικά ΜΜΕ μεταδώσουν την είδηση, ένας ανώτερος κληρικός του Ιράν προειδοποίησε τη Βρετανία ότι σύντομα «θα δεχθεί χαστούκι στο πρόσωπο» που τόλμησε να καταλάβει το ιρανικό τάνκερ Grace 1 την περασμένη εβδομάδα ανοικτά του Γιβραλτάρ με την υποψία ότι μετέφερε πετρέλαιο στη Συρία κατά παράβαση των κυρώσεων που έχει επιβάλει η ΕΕ.

Η ένταση κλιμακώνεται το τελευταίο διάστημα στον Περσικό Κόλπο, αφότου ένας σκάφος του Βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού έστρεψε τα κανόνια του και έδιωξε ιρανικά περιπολικά σκάφη, που επιχείρησαν να εμποδίσουν τη διέλευση βρετανικού δεξαμενόπλοιου από το Στενό του Ορμούζ.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.