Ιάπωνας πρωταθλητής στον "πάγκο" από την Ομοσπονδία, επειδή απάτησε την σύζυγο

-

Ο επί τέσσερις χρονιές παγκόσμιος πρωταθλητής Daiya Seto έχει τεθεί σε αναστολή για το υπόλοιπο του έτους 2020 από την Ιαπωνική Ομοσπονδία Κολύμβησης επειδή απάτησε την σύζυγό του. Η εξωσυζυγική σχέση θεωρήθηκε «παραβίαση του προτύπου συμπεριφοράς του αθλητή».

Ο 26χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής (στα 200 μέτρα πεταλούδα  και στα 400 μέτρα ελεύθερο) παραιτήθηκε και από αρχηγός της Ολυμπιακής ομάδας κολύμβησης της Ιαπωνίας. Θα του επιτραπεί πάντως να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς του Τόκιο το 2021. Έχασε παράλληλα και όλα τα συμβόλαια που είχε για διαφημίσεις.

«Νομίζω ότι η συγγνώμη μου θα εκφρασθεί με την προσπάθειά μου στο κολύμπι και στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης της οικογένειάς μου, που έχει πληγεί βαθιά από την ανεύθυνη συμπεριφορά μου», είπε ο Seto. «Θα ήθελα να αντιμετωπίσω σοβαρά το κολύμπι και με αποφασιστικότητα να κάνω μια καινούργια αρχή, ώστε η οικογένειά μου και όλοι να με αναγνωρίσουν ξανά ως κολυμβητή και τίμιο άνδρα».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.