Ημέρα οργής στη Δυτική Όχθη – Μαζικές διαδηλώσεις για τους εβραϊκούς οικισμούς

-

Σε μια λεωφόρο κατάμεστη από κόσμο, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, Παλαιστίνιοι διαδηλωτές έκαψαν ομοιώματα του Τραμπ, του Πομπέο και του Νετανιάχου, διαμαρτυρόμενοι για τη νέα αμερικανική πολιτική απέναντι στον εβραϊκό εποικισμό.

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Ναμπλούς και εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη νέα πολιτική που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα από τον Πομπέο, με βάση την οποία οι ΗΠΑ δεν θεωρούν πλέον ότι οι εβραϊκοί οικισμοί αντίκεινται στο διεθνές δίκαιο. Μαζικές συγκεντρώσεις έγιναν επίσης στη Ραμάλα, τη Χεβρώνα και το Μπέιτ Ελ.

Πολλοί από τους διαδηλωτές κρατούσαν πορτραίτα του Σάμι Άμπου Ντιγιάκ, ενός 36χρονου Παλαιστίνιου που είχε καταδικαστεί στο Ισραήλ για δολοφονίες και πέθανε σήμερα από καρκίνο, μέσα στη φυλακή. Στη Ραμάλα, μεταξύ των διαδηλωτών ήταν ο πρωθυπουργός της Παλαιστινιακής Αρχής Μοχάμαντ Στάγιεχ και πολλοί πολιτικοί αξιωματούχοι. Σύμφωνα με την παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο δεκάδες διαδηλωτές τραυματίστηκαν σε όλη τη Δυτική Όχθη, σε συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.