Ινδία-κορονοϊός: Σχεδόν 3,7 εκ. κρούσματα, πάνω από 65.000 οι νεκροί

-

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 69.921 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, ο χαμηλότερος αριθμός των τελευταίων πέντε ημερών, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί να φθάνει πλέον τα 3,69 εκατομμύρια. Ο απολογισμός της πανδημίας στη γιγαντιαία χώρα της Ασίας έφθασε παράλληλα τους 65.288 νεκρούς, καθώς ακόμη 819 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 το προηγούμενο 24ωρο.

Η Ινδία, η χώρα με τον δεύτερο υψηλότερο πληθυσμό στην υφήλιο, καταγράφει τον υψηλότερο αριθμό μολύνσεων από τον κορονοϊό σε 24ωρη βάση στον κόσμο εδώ και πάνω από δύο εβδομάδες, σύμφωνα με υπολογισμούς του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, που βασίζονται σε επίσημες κυβερνητικές ανακοινώσεις. Παραμένει η χώρα η οποία καταγράφει τον τρίτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων από τον κορονοϊό στον πλανήτη, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.