ΗΠΑ-Ιράν: Η Τεχεράνη καταδικάζει την παραβίαση του εναέριου χώρου της

-

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν καταδίκασε την παραβίαση του ιρανικού εναέριου χώρου, όπως τη χαρακτήρισε, από στρατιωτικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος των ΗΠΑ, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, προειδοποιώντας για τις συνέπειες τέτοιων «προκλητικών» μέτρων. «Οποιεσδήποτε τέτοιες παραβιάσεις των συνόρων του Ιράν καταδικάζονται σθεναρά... Προειδοποιούμε για τις συνέπειες τέτοιων παράνομων και προκλητικών μέτρων», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αμπάς Μουσαβί.

Στο μεταξύ, το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο IRIB μετέδωσε ότι το επίλεκτο ιρανικό Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης δήλωσε πως το στρατιωτικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) των ΗΠΑ που καταρρίφθηκε σήμερα είχε κλείσει τον αναμεταδότη αναγνώρισής του.

«Το αεροσκάφος απογειώθηκε από βάση των ΗΠΑ στον νότιο Περσικό Κόλπο... Είχε κλείσει όλον τον αναγνωριστικό εξοπλισμό του παραβιάζοντας τους κανόνες αεροπλοΐας και κινείτο με πλήρη μυστικότητα», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι Φρουροί, σύμφωνα με το IRIB.

Η Τεχεράνη ανακοίνωσε νωρίτερα πως οι Φρουροί κατέρριψαν ένα στρατιωτικό μη επανδρωμένο αεροπλάνο των ΗΠΑ που πετούσε πάνω από το νότιο Ιράν, αυξάνοντας τους φόβους για μια στρατιωτική αντιπαράθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Ουάσινγκτον δήλωσε πως ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος των ΗΠΑ καταρρίφθηκε στον διεθνή εναέριο χώρο.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.