ΗΠΑ: Κούσνερ, Ιβάνκα και Μπάνον στο στόχαστρο

-
94

Η Επιτροπή Εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων ψήφισε υπέρ της έκδοσης κλήσεων αναφορικά με την παράδοση ηλεκτρονικών μηνυμάτων και μηνυμάτων κινητών τηλεφώνων, στο πλαίσιο της ευρείας έρευνας που διεξάγεται για το ενδεχόμενο παραβίασης της ομοσπονδιακής νομοθεσίας από αξιωματούχους της κυβέρνησης Τραμπ κι αναφορικά με την χρήση ιδιωτικών λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κατά την άσκηση των υπηρεσιακών καθηκόντων τους.

Μεταξύ των προσώπων που έχουν στοχοποιήσει οι Δημοκρατικοί συμπεριλαμβάνονται: η κόρη του προέδρου Τραμπ, Ιβάνκα Τραμπ, ο γαμπρός του Τζάρεντ Κούσνερ, ο πρώην σύμβουλος Στρατηγικής του Λευκού Οίκου Στιβ Μπάνον, αλλά κι άλλοι αξιωματούχοι. Από την άλλη μεριά, οι Ρεπουμπλικάνοι κατηγορούν τους Δημοκρατικούς για “πολιτικά παιχνίδια” πριν από τις θερινές διακοπές του Κογκρέσου, που επίσημα αρχίζουν σήμερα.

Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι η Ιβάνκα Τραμπ έχει συμμορφωθεί με το νόμο, παραδίδοντας έγγραφα τα οποία, της έχει ζητήσει η επιτροπή. Η χθεσινή συνεδρίαση είχε στιγμές έντασης, καθώς μέλη της επιτροπής επικαλέστηκαν την χρήση ιδιωτικού διαμετακομιστή ηλεκτρονικών μηνυμάτων, επί υπουργίας της Χίλαρι Κλίντον στο αμερικανικό ΥΠΕΞ.

“Η Ιβάνκα Τραμπ έχει συμμορφωθεί με το νόμο,” δήλωσε ο υψηλόβαθμος Ρεπουμπλικάνος εντός της ίδιας επιτροπής, Τζιμ Τζόρνταν. “Η Χίλαρι Κλίντον δεν το έπραξε ποτέ,” τόνισε. Ο Δημοκρατικός Ελάιζα Κάμινγκς, πρόεδρος της επιτροπής τόνισε ότι ο Λευκός Οίκος έχει παραδώσει μόνο μερικές σελίδες, που αναφέρονται σε θέματα πολιτικής, έκαναν “μία δέσμευση για έναν εσωτερικό έλεγχο και μία υπόσχεση να μας ακολουθήσουν όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος αυτός.”

“Μέχρι σήμερα,” είπε ο Κάμινγκς, “Ο Λευκός Οίκος δεν μας έχει δώσει τα αποτελέσματα του εσωτερικού ελέγχου και ποτέ δεν μας έδωσε κάποιο άλλο έγγραφο.”

Στην έκδοση της κλήσης έχουν συμπεριληφθεί τα ονόματα του υπηρεσιακού Προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Μικ Μαλβέινι, αλλά και βοηθών εντός του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ. Δεν έχει προσδιοριστεί η χρονική στιγμή στην οποία, ο Κάμινγκς θα προχωρήσει στην έκδοση των κλήσεων. Τόσο η Ιβάνκα Τραμπ, όσο κι ο Τζάρεντ Κούσνερ δεν ανταποκρίθηκαν άμεσα σε ένα αίτημα σχολιασμού των εξελίξεων που τους απηύθυνε το ABC News.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.