ΗΠΑ: Ο Μαδούρο να επιτρέψει τη διάθεση ανθρωπιστικής βοήθειας

-

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο κατηγόρησε τον Μαδούρο ότι εμποδίζει την διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας που έστειλαν διάφορες χώρες στην Βενεζουέλα, μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ, σε συντονισμό με τον ανακυρηχθέντα πρόεδρο Χουάν Γκουαϊδό.

«Ο λαός της Βενεζουέλας χρειάζεται απεγνωσμένα ανθρωπιστική βοήθεια, οι ΗΠΑ και άλλες χώρες προσπαθούν να βοηθήσουν, αλλά ο Μαδούρο εμποδίζει τη βοήθεια που φτάνει με φορτηγά και πλοία. Το καθεστώς Μαδούρο ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΛΙΜΟΚΤΟΝΟΥΝ», τόνισε σε tweet του ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Χθες, στο Καράκας η Εθνοσυνέλευση, πρόεδρος της οποίας είναι ο Γκουαϊδό, ενέκρινε ένα στρατηγικό σχέδιο για τη διανομή τροφίμων και φαρμάκων από την Κολομβία και τη Βραζιλία.

«Αν θέλουν να βοηθήσουν, ας άρουν το μπλόκο και τις κυρώσεις», απάντησε ο Μαδούρο διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα επιτρέψει να «ταπεινωθεί» η Βενεζουέλα με «ένα σόου ανθρωπιστικής βοήθειας».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.