ΗΠΑ: Συγκρότηση "Δύναμης Διαστήματος"

-

Ο υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Πατ Σάναχαν προτείνει την σύσταση της νέας Δύναμης Διαστήματος εντός του πλαισίου της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, με καθεστώς ξεχωριστού κλάδου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, σύμφωνα με το “Politico”.

Η ίδια πρακτική έχει ακολουθηθεί και με το Σώμα των Αμερικανών Πεζοναυτών, το οποίο έχει ενταχθεί στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, αποτελώντας ωστόσο ξεχωριστό κλάδο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.Η νέα υπηρεσία θα έχει διοικητή αρχιπτέραρχο.

Ο Λευκός Οίκος είχε προηγούμενα καταρτίσεισχέδιο για έναν πλήρως ανεξάρτητο στρατιωτικό κλάδο, που θα ήταν ισότιμος με τους αντίστοιχους κλάδους των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων (Στρατό Ξηράς, Αεροπορία, Ναυτικό), αλλά με ειδικό πεδίο αμυντικού ενδιαφέροντος, το διάστημα.

Η κίνηση ένταξης της νέας στρατιωτικής υπηρεσίας υπό την πολεμική αεροπορία, αποτελεί έναν συμβιβασμό. Θα είναι “το πρώτο βήμα για έναν μελλοντικό κλάδο άμυνας για την εθνική ασφάλεια διαστήματος” σύμφωνα με ένα αντίγραφο της προεδρικής ντιρεκτίβας (Space Policy Directive-4) όπως αυτή δημοσιοποιήθηκε (Space News).

Η υπηρεσία αυτή θα έχει ως αποστολή την προστασία της αμερικανικής διαστημικής παρουσίας από τις κλιμακούμενες απειλές από την Ρωσία και την Κίνα. Οι δηλώσεις του Πενς είχαν γίνει από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στην Φλόριντα, όπου και θα βρίσκεται η έδρα της νέας διοίκησης.

“Για χρόνια τα ξένα κράτη αναπτύσσουν ηλεκτρονικά όπλα προκειμένου να παρεμβάλουν, να τυφλώσουν και να θέσουν εκτός λειτουργίας δορυφόρους,” είχε δηλώσει ο Πενς. “Η Κίνα και η Ρωσία εργάζονται για να αναπτύξουν νέα όπλα απευθείας στο διάστημα. Ειλικρινά, αυτές οι νέες προκλήσεις απαιτούν νέες και καινοτόμες αντιδράσεις κι αυτό είναι ακριβώς, αυτό που κάνουμε,” είχε τονίσει ο ίδιος.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.