ΗΠΑ: Tρόφιμα, ιατρικά εφόδια στα σύνορα Κολομβίας-Βενεζουέλας

-
49

Οι Ηνωμένες Πολιτείες στέλνουν τρόφιμα και ιατρικά εφόδια στα σύνορα της Κολομβίας με τη Βενεζουέλα, όπου θα αποθηκευθούν μέχρι να καταστεί δυνατή η διανομή τους στην κατεστραμμένη οικονομικά χώρα, δήλωσαν Aμερικανοί αξιωματούχοι.

Ένας αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε με τον όρο να μην κατονομασθεί, δήλωσε πως η βοήθεια θα αποθηκευθεί στο κύριο μεθοριακό πέρασμα μεταξύ Κολομβίας και Βενεζουέλας στην Κούκουτα.

Δεν είναι σαφές πώς η βοήθεια θα φθάσει στη Βενεζουέλα χωρίς τις ευλογίες του προέδρου Νικολάς Μαδούρο και τη συνεργασία των βενεζουελανών ένοπλων δυνάμεων, που έχουν παραμείνει πιστές στον σοσιαλιστή ηγέτη και σταθμεύουν από τη βενεζουελανή πλευρά των συνόρων.

Οι αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν πως φορτηγά που μεταφέρουν την ανθρωπιστική βοήθεια κατευθύνονται προς την Κούκουτα έπειτα από αίτημα του ηγέτη της βενεζουελανής αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος τον περασμένο μήνα ανακηρύχθηκε προσωρινός πρόεδρος της χώρας αυτής της λατινικής Αμερικής.

Οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να αποπειραθούν να ζητήσουν την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη διανομή της βοήθειας χωρίς τη συνεργασία του Μαδούρο, όμως η Ρωσία θα μπορούσε να μπλοκάρει μια τέτοια κίνηση.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.