Ιράν: Εχθρική κίνηση ο ευρωπαϊκός ναυτικός συνασπισμός στον Κόλπο

-
126

Η σύσταση από τις ευρωπαϊκές χώρες ναυτικού συνασπισμού για τον Κόλπο στέλνει εχθρικό μήνυμα, τόνισε σήμερα ο εκπρόσωπος της ιρανικής κυβέρνησης Αλί Ραμπιεΐ, σύμφωνα με δήλωσή του που επικαλείται το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars.

Η Γαλλία, η Ιταλία και η Δανία έχουν προσφέρει μια πρώτη υποστήριξη σε σχέδιο της Βρετανίας για την σύσταση μιας ναυτικής αποστολής υπό ευρωπαϊκή ηγεσία, η οποία θα εγγυάται την ασφαλή ναυσιπλοΐα στο Στενό του Χορμούζ, το οποίο προτάθηκε μετά την σύλληψη από το Ιράν ενός δεξαμενόπλοιου με βρετανική σημαία στο Στενό του Χορμούζ, δήλωσαν τρεις υψηλόβαθμοι διπλωμάτες της ΕΕ την περασμένη εβδομάδα.

"Αυτό που ακούσατε, ότι θέλουν να στείλουν έναν ευρωπαϊκό στόλο στον Περσικό Κόλπο στέλνει ένα εχθρικό μήνυμα, είναι προκλητικό και θα αυξήσει την ένταση", σημείωσε ο Ραμπιεΐ.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.