Ιράν: Πωλούνται μωρά προς 500 ευρώ...

-

Η ιρανική αστυνομία συνέλαβε τρία άτομα κατηγορούμενα για εμπορία βρεφών μέσω Instagram, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Isna.

«Τρεις άνθρωποι, που ήθελαν να πουλήσουν δύο μωρά, συνελήφθησαν», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Τεχεράνης Χουσέιν Ραχίμι. Το ένα από τα μωρά ήταν 20 ημερών και το άλλο δύο μηνών.

Η αστυνομία δέχθηκε καταγγελίες για «αγγελίες σχετικά με την πώληση μωρών στο Instagram και όντως οι φωτογραφίες των νεογέννητων είχαν κοινοποιηθεί σε 10-15 λογαριασμούς. Οι πωλητές σύμφωνα με το κατηγορητήριο είχαν αγοράσει τα βρέφη, το ένα προς 226 ευρώ (50 εκατ. ριάλ) και το άλλο προς 450 ευρώ (80 εκατ. ριάλ) και σκόπευαν να τα μεταπωλήσουν 1.800 και 2.250 ευρώ αντίστοιχα.

Τη φροντίδα των παιδιών ανέλαβαν οι κοινωνικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με το Isna, ο ένας από τους τρεις συλληφθέντες υποστήριξε ότι ήταν άνεργος και  δεν είχε ούτε να φάει και απλώς δέχτηκε να μεσολαβήσει για την αγοραπωλησία.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.