Ιρανός Διοικητής: Οι αμερικανικές βάσεις είναι εντός του βεληνεκούς των πυραύλων μας

-

Διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης στο Ιράν δήλωσε σήμερα ότι οι αμερικανικές βάσεις στην περιοχή και το αεροπλανοφόρο τους στον Κόλπο είναι εντός του βεληνεκούς των ιρανικών κατευθυνόμενων πυραύλων ακριβείας.

"Οι αμερικανικές δυνάμεις στην περιοχή είναι μια απειλή αλλά συνιστούν τώρα μια ευκαιρία (για το Ιράν) ... Δεν μιλούν για πόλεμο με το Ιράν, γιατί ξέρουν πόσο ευάλωτοι είναι", δήλωσε ο επικεφαλής της αεροδιαστημικής διοίκησης των Φρουρών της Επανάστασης Αμιραλί Χατζιζαντέχ μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.

Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι ήταν έτοιμος να εγκρίνει αεροπορικά πλήγματα εναντίον του Ιράν για την κατάρριψη ενός αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους, ωστόσο δεν του άρεσε η ιδέα να σκοτώσει ανθρώπους ως αντίποινα, σύμφωνα με συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό δίκτυο NBC News.

Ο Τραμπ είπε ότι ρώτησε τους στρατηγούς του πόσοι άνθρωποι μπορεί να πεθάνουν στην επιχείρηση. "Και αυτοί γύρισαν και είπαν 'Κύριε, περίπου 150'. Και το σκέφθηκα αυτό για ένα δευτερόλεπτο.

Είπα, 'Ξέρετε κάτι; Αυτοί κατέρριψαν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος και εδώ εμείς θα έχουμε 150 νεκρούς'... Δεν μου άρεσε αυτό. 'Εκρινα ότι ήταν κάτι δυσανάλογο".

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.