Ιρλανδία: Προσβλήθηκε από βασιλικά πορτρέτα και πήρε 10.000 λίρες αποζημίωση

-

Το Γραφείο Διοίκησης της Βόρειας Ιρλανδίας υποχρεώθηκε να καταβάλει σε μια ανώτατη δημόσια υπάλληλο 10.000 λίρες σαν αποζημίωση, καθώς «υποχρεώθηκε» να περπατήσει ανάμεσα στα πορτρέτα της Βασίλισσας και του Δούκα του Εδιμβούργου και αισθάνθηκε προσβεβλημένη από αυτό.

Ο Λόρδος Maginnis ανέφερε στο Σώμα των Λόρδων ότι το Γραφείο προχώρησε στη «σκανδαλώδη» αυτή πληρωμή, σε μια προφανή προσπάθεια να «λυτρώσει» τα διαλυμένα συναισθήματα της υπαλλήλου, η οποία στη συνέχεια δέχτηκε και προαγωγή!

Σε σύντομη ανακοίνωσή του, το Γραφείο αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την ακρίβεια του ισχυρισμού της υπαλλήλου. «Η κυβέρνηση αναλαμβάνει πολύ σοβαρά τις υποχρεώσεις της σύμφωνα με τη νομοθεσία περί δίκαιης απασχόλησης. Δεν θα σχολιάσουμε τα επιμέρους θέματα προσωπικού», ανέφερε η ανακοίνωση.

Ο Maginnis, πρώην βουλευτής κόμματος στη Βόρεια Ιρλανδία, δήλωσε στους Λόρδους την Τετάρτη το βράδυ, ότι η αξιωματούχος ήταν η Λι Χέγκαρτι, η οποία απασχολείται στην Επιτροπή Παρέδες, ένα σώμα που έχει εξοργίσει τους συνδικαλιστές για τις απαγορεύσεις που επιβάλει στις πορείες διαμαρτυρίας.

«Αυτό το άτομο, που είχε εργαστεί στο Γραφείο για διάστημα 15 - 20 ετών, ισχυρίστηκε ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ήταν άδικο να εργάζεται κάπου, όπου προσβάλλεται από πορτρέτα», δήλωσε σχετικά άλλος αξιωματουχος με γνώση του θέματος.

Έπειτα από την εξέλιξη αυτή, τα πορτρέτα αφαιρέθηκαν και ο Χέγκαρτι κλήθηκε να δώσει τη γνώμη του σχετικά με αυτά που θα μπορούσαν να τα αντικαταστήσουν. Οι προτάσεις που έγιναν, αφορούσαν σε φωτογραφίες των βασιλιάδων που συναντώνται κατά τη διάρκεια των συσκέψεων στη Βόρεια Ιρλανδία.

«Δεν με πειράζει η αντικατάσταση. Αυτό που με απασχολεί είναι ότι η υπόθεση που υπέβαλε η καταγγέλλουσα διακανονίστηκε κρυφά και ότι το ποσό των 10.000 λιρών δόθηκε για... πληγωμένα αισθήματα» σχολίασε ο Λόρδος Μαγκίνις, χαρακτηρίζοντας την κίνηση αυτή «σκανδαλώδη».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.